A III-a editie Special Olympics la final

Important este sa participi!

Fundatia Pentru Voi, in colaborare cu BB4C si Fundatia Special Olympics Romania, a organizat vineri, 16 martie, la Sala Olimpia cea de-a treia editie regionala a Jocurilor Special Olympics.

200 de sportivi, 24 de delegatii din 6 judete ale tarii (Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor, Salaj) au concurat vineri , punandu-si in valoare calitatile sportive in cele patru probe propuse de organizatori: atletism, baschet, aruncare la tinta si tenis de masa.

Pentru buna desfasurare a jocurilor 25 de studenti voluntari de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, 5 voluntari de la Teleuniversitatea TV, 15 organizatori si reprezentanti ai firmelor, sponsori si-au unit fortele pentru a crea un eveniment deosebit pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din vestul tarii.

In deschidere au participat domnul vice-primar Adrian Orza, campioana olimpica Simona Amanar, Loredana Orhei din partea BB4C, George Antonie, reprezentant al Special Olympics Romania, care i-au incurajat pe sportivi, urandu-le mult succes.

Programul artistic a cuprins trei momente de dans, gimnastica aerobica si cantece, fiind interpretat de 7 tinere cu dizabilitati intelectuale de la Scoala Speciala din Arad, grupul de gimnastica ritmica de la Palatul Copiilor condus de doamna profesoara Adina Tartan si trei soliste din cadrul grupului Flores.

Evenimentul a fost promovat prin trimiterea a trei comunicate in presa locala, pe listele de discutii la care este inscrisa Fundatia Pentru Voi, prin lipirea de afise si distribuirea de pliante cu programul competitiei. In cadrul competitiei s-au acordat interviuri la trei posturi de televiziune locala.

Multumim Primariei Municipiului Timisoara, care a pus la dispozitie in mod gratuit Sala Olimpia, Banat Business for Community care a promovat proiectul in randul comunitatii de afaceri din Timisoara pentru al treilea an consecutiv, Facultatii de Educatie Fizica si Sport care s-a implicat cu 25 de studenti. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fara implicarea generosilor sponsori, carora le multumim in numele celor 200 de sportivi fericiti:

 1. Alcoa Fujikura din Arad: 1000 dolari
 2. Solectron: 1000 ron
 3. Contitech: 600 ron si premii in valoare de 50 euro
 4. Continental: 500 ron si premii in valoare de 50 euro
 5. Coca-Cola: 11 bax-uri de 2L Izvorul Alb si 17 bax-uri de 0.5 L Coca Cola
 6. Dominet: 500 ron si 10L apa plata
 7. S.C. Rio Bucovina S. R. L.: 26 baxuri de 0,5L suc
 8. Fornetti: 30 kg prajituri coapte
 9. Gabisi Fruct: 19 kg de banane, 41 kg portocale si 42 kg de mere
 10. TRW Automotive: 300 de pixuri, 100 sepci, 70 tricouri
 11. Elcoteq: 10 hanorace polar, 10 tricouri, 11 fulare polar, 6 vaze de portelan, 60 plase de hartie, 5 cutii de ciocolata, un set instrumente birou
 12. S.C. Cricve Food S.R.L.: 200 pungi pufuleti
 13. Nesttle: 600 napolitane si 80 pungi de fulgi porumb

 

Special Olympics este o competitie organizata pentru persoane cu dizabilitati intelectuale initiata in 1968 de Eunice Kennedy Shirver, sora presedintelui J.F. Kennedy, in prezent fiind implicati mai mult de 1 milion de sportivi din 160 de tari.

Jocurile Regionale Special Olympics au fost organizate sub egida Special Olympics Romania respectand filozofia si regulile Special Olympics International.