Servicii respiro pentru adulti cu dizabilitati intelectuale

Marti, 12 iunie a avut loc la sediul Fundatiei Pentru Voi seminarul cu tema Servicii respiro pentru adulti cu dizabilitati intelectuale, in cadrul proiectului „Centru respiro pentru adulti cu dizabilitati intelectuale” finantat de Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap.

In cadrul seminarului s-a discutat despre serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilitati intelectuale in general, despre serviciile respiro in special - definitie, scop, functionare, standardele de calitate si proceduri de lucru privind serviciile respiro precum si despre experienta Fundatiei Pentru Voi în acest domeniu.

Tot in cadrul proiectului „Centrul respiro pentru adulti cu dizabilitati intelectuale” se va infiinta in toamna acestui an primul centru respiro pentru adulti cu dizabilitati intelectuale din Timisoara, care va putea deservi 4 adulti cu dizabilitati intelectuale în acelasi timp. De acest serviciu poate beneficia orice persoana cu dizabilitati intelectuale adulta din Timisoara. Pentru mai multe detalii referitoare la modalitatea de înscriere ne puteti contacta la tel 228062. Persoana de contact este Diana Mihaila, sef servicii rezidentiale.

Serviciile respiro sunt servicii pe termen scurt, temporare, care implica si gazduire. Aceste servicii sunt oferite persoanelor cu dizabilitati intelectuale, astfel incat familiile lor sa poata sa-si ia o pauza din rutina zilnica de ingrijire.  Dupa statisticile ANPH din decembrie 2006, in prezent , in judetul Timis , sunt 15 949 adulti cu dizabilitati acoperind toate categoriile.