1.098.302 semnaturi pentru antidiscriminarea persoanelor cu dizabilitati din Europa

Romania a strans 69.716 semnaturi

Desi campania s-a incheiat victorios cu declararea astazi, 4 octombrie 2007, la ora 10.00 a 1 098 302 semnaturi, numaratoarea nu s-a incheiat inca! Campania a fost initiata in primavara acestui an de Forumul European al Dizabilitatii care, prin intermediul organizatiilor membre si-a propus strangerea a 1 milion de semnaturi in vederea elaborarii unei legislatii Europene comprehensive, care sa protejeze persoanele cu dizabilitati impotriva discriminarii in toate formele ei.

Astazi intre orele 14.00 – 16,00 (ora Romaniei) in Rond-Point Schuman la Bruxelles, vor fi prezentate in cadrul unei ceremonii oficiale  rezultatele finale ale campaniei si predarea semnaturilor inaltilor oficiali Europeni prezenti la ceremonie. Si-au confirmat participarea José Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, Hans-Gert Pöttering, Presedintele Parlamentului European precum si autoreprezentanti – persoane cu dizabilitati si reprezentanti ai unor organizatii din intreaga Europa care au mers la Bruxelles sa-si sustina drepturile.

Este pentru prima data din 1997 cand reprezentanti ai organizatiilor care actioneaza pntru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati se intalnesc la un eveniment de o asemenea anvergura. Acum 10 ani actiunile stradale din Roterdam si Amsterdam au determinat introducerea „Articolul 13” in Tratatul de la Amsterdam, care interzice discriminarea bazata pe sex, rasa, religie sau convingeri, varsta, orientare sexuala sau dizabilitate.

Evenimentul de la Bruxelles are ca scop si cresterea vizibilitatii a 50 milioane de persoane cu dizabilitati din Europa care se confrunta in viata de zi cu zi cu discriminarea si excluziunea sociala.

Romania a reactionat exemplar strangand 69 716 semnaturi din care 828 electronice si 68 888 pe liste, atingand 155.18% din necesarul de semnaturi din Romania .

Fundatia Pentru Voi din Timisoara este mandra ca a putut contribui la strangerea acestor semnaturi, adunand 3164 semnaturi . Multumim pe aceasta cale autoritatilor locale care au fost alaturi de noi indrumand cetatenii sa se implice, universitatilor din Timisoara care s-au implicat, tuturor organizatiilor neguvernamentale, Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copiilor, firmelor si tuturor persoanelor care au contribuit la atingerea acestui rezultat remarcabil!

Pentru mai multe informatii despre campania 1milion4disability accesati www.1million4disability.eu