Festival European de Muzica pentru persoane cu dizabilitati intelectuale

Ansamblul vocal-instrumental Pentru Voi a participat la cea de-a VII-a editie a Festivalului European de Muzica pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, care a avut loc pe 9 noiembrie, in Figuera da Foz, Portugalia.

Concursul, considerat Eurovisionul persoanelor cu dizabilitati intelectuale, a fost deschis tuturor tarilor din Europa, putandu-se participa individual, in duet sau in grupuri de maxim 6 persoane. Ansamblul Pentru Voi, alcatuit din Octavian Dragusan, Olivia Trica, Alexandra Giurgiu si Ghizela Ghereben, beneficiari ai Fundatiei Pentru Voi, coordonati de Rodica Atanasoaie, a interpretat in cadrul competitiei cantecul banatean „O trecut badita dealu' ”. Cei cinci au concurat cu alte 12 formatii din tari precum: Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Ungaria, Polonia si Serbia. Dani, reprezentantul Olandei, care a interpretat cantecul „Oameni veseli”, a fost declarat castigatorul editiei din acest an, iar toate celelalte echipe au ocupat locul II, pentru a le onora participarea la concurs.

Conform traditiei, concursul se organizeaza in fiecare an in tara de provenienta a castigatorul concursului din anul precedent, asadar Olanda va fi tara gazda a editiei din 2008.

“Data viitoare o sa castigam noi! Acum stim cum sa ne pregatim si ce avem de facut”, a spus Ghizela.

Negativul Ansamblului Pentru Voi a fost inregistrat la studioul Audiotim, iar videoclipul a fost realizat de Teleuniversitatea TV si poate fi vizualizat accesand www.pentruvoi.ro – sectiunea Clipuri video - Videoclip „O trecut badita dealu”.