Conferinta nationala cu participare internationala la Timisoara

Conventia ONU cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati în România

Fundatia Pentru Voi va organiza în 22 si 23 septembrie la Hotel Timisoara conferinta nationala “Conven t ia ONU cu Privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati în România”. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Initiativei pentru Sanatate Mentala din cadrul Institutului pentru o Societate Deschisa, Budapesta.

“Conventia Natiunilor Unite privind Drepturile persoanelor cu dizabilitati intelectuale” este primul tratat al secolului douazeci si unu, privind drepturile omului. Adoptata de catre Natiunile Unite la data de 13 decembrie 2006 si intrata în vigoare în data de 3 mai 2008, Conventia reprezinta o schimbare de paradigma în domeniul dizabilitatii.

Kofi Annan, secretar general ONU, si-a exprimat speranta ca aceasta Conventie va marca “zorii unei noi ere” pentru circa 650 milioane de persoane cu dizabilitati din întreaga lume. România a semnat Conventia Natiunilor Unite, la 26 iulie 2007 dar nu a ratificat-o înca. Va determina Conventia Natiunilor Unite începutul unei “noi ere” pentru cele 500 mii de persoane cu dizabilitati din România?

•  Ce este “Conventia ONU cu Privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati?”

•  Cum va servi aceasta Conventie promovarii vietii în comunitate a persoanelor cu dizabilitati intelectuale?

•  Legislatia din România respecta spiritul si litera Conventiei?

•  Cum vor simti persoanele cu dizabilitati intelectuale din România beneficiile Conventiei?

 Fundatia Pentru Voi invita toate organizatiile si institutiile interesate sa gaseasca raspunsurile la aceste întrebari în cadrul conferintei “Conventia ONU cu Privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati în România”, ce se va desfasura în toamna acestui an la Timisoara.

Asteptam formularele de înscriere pâna în data de 12 septembrie ! Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la tel: 0256-228.062, 0356-421.215, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro.

Va asteptam!