A II-a editie a Autism Film Fest la Timisoara

15 aprilie 2010, Timisoara

A doua editie a Autism Film Fest va avea loc in perioada 19-21 aprilie, in trei din cele mai mari licee din Timisoara: Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul National C.D. Loga, Colegiul National Banatean.
Actiunea face parte din campania de informare si constientizare a autismului, derulata de Fundatia “Pentru Voi” in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania si Inspectoratul Scolar Timis, in luna aprilie, in liceele din judetul Timis. Scopul campaniei este de a atrage atentia asupra autismului, informandu-i si sensibilizandu-i asupra problematicii persoanelor cu tulburari de spectru autist.

Festivalul se va desfasura dupa cum urmeaza:
Luni, 19 aprilie - Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timisoara
   11.00 – 13.00, Sala Festiva / Prajitura de zapada (Snow Cake)
Marti, 20 aprilie – Colegiul National C.D. Loga Timisoara
   12.00 – 14.00, Sala Festiva / Mozzart si balena (Mozzart and the Whale)
Miercuri, 21 aprilie - Colegiul National Banatean
   11.00 – 13.00, Sala Festiva / Balonul Negru (The Black Balloon)

La finalul proiectiei filmelor, se va organiza un scurt concurs de cunostinte generale pe tema autismului, avand ca premii tricouri si produse promotionale „Pentru Voi”.
„Ne dorim ca prin film sa ajungem mai aproape de tinerii liceeni, facandu-i sa inteleaga mai bine ce este autismul si cum ar putea sa schimbe prin propriul comportament viata unei persoane cu autism. Multumim Inspectoratului Scolar Timis precum si conducerii celor trei licee, care au fost foarte deschise la propunerea noastra de colaborare.” a declarat Laila Onu, director al Fundatiei „Pentru Voi”.
 
Tot in cadrul acestei campanii s-au realizat afise si pliante cu informatii generale despre problematica autismului, care au fost distribuite prin inetrmediul Inspectoratului Scolar Timis in toate liceele din judet, cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania.
„Ne bucuram sa fim alaturi de Fundatia „Pentru Voi” in acest proiect, intrucat persoanele cu autism au nevoie de sprijinul comunitatii pentru a avea o viata normala. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa constientizeze ajutorul pe care il poate acorda unei persoane cu autism. Speram ca prin acest proiect cat mai multi tineri sa isi doreasca sa devina voluntari si sa-i ajute pe cei care au nevoie”, Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.