Strategia serviciilor sociale si pentru persoanele cu Sindrom Down din Timisoara

21 martie, Timisoara

Strategia serviciilor sociale si pentru persoanele cu Sindrom Down din Timisoara

Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down, 10 timisoreni cu Sindrom Down, beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”, s-au intalnit cu domnul primar Gheorghe Ciuhandu, pentru a-i solicita sprijinul in asigurarea serviciilor sociale de care au nevoie.

„Am solicitat domnului primar ca la crearea Strategiei locale a serviciilor sociale sa tina cont si de nevoile de servicii ale persoanelor cu Sindrom Down si a celor cu dizabilitati intelectuale in general.” a declarat Laila Onu, director executiv.

Conform noii legislatii in domeniul social, autoritatile locale trebuie sa adopte o Strategie locala de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen mediu si un Plan anual de actiune. Timisorenii cu Sindrom Down vor sa fie implicati in conceperea strategiei, pentru ca aceasta sa includa nevoile lor de servicii sociale pentru a avea o viata mai buna in comunitate, alaturi de concetatenii lor. 

„La Fundatia „Pentru Voi” avem multe activitati: facem felicitari, ornamente de Paste, traistute, sortam pungi, montam capace... Ma bucur ca avem un Centru unde sa venim, pentru ca avem activitati, invatam lucruri noi, avem prieteni.” a declarat Ioji Farago, un tanar cu Sindrom Down, beneficiar al Fundatiei „Pentru Voi”.

Cei 10 tineri cu Sindrom Down au oferit domnului primar afise si pliante cu informatii despre Sindromul Down precum si un cos cu felicitari si ornamente de Paste realizate in cadrul Centrului Impreuna. Dupa intalnire acestia au luat masa in oras la Restaurant Casa Bunicii, unde si-au sarbatorit ziua. 

In intreaga lume in aceasta zi se vor desfasura o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra problematicii persoanelor cu Sindrom Down si a importantei dezvoltarii de servicii sociale comunitare pentru integrarea sociala a acestora.

Este al treilea an cand Fundatia „Pentru Voi” marcheaza la Timisoara Ziua Mondiala a Sindromului Down.

Sindromul Down este o afectiune cromozomiala provocata de existenta unui cromozom suplimentar in constructia genetica si apare inca din momentul conceperii embrionului. Persoanele afectate au 47 cromozomi in loc de numarul obisnuit 46. 

Pentru detalii si fotografii de la eveniment accesati www.facebook.com/foundationpentruvoi.

* * * * * 

 

20 martie, Timisoara

10 timisoreni cu Sindrom Down se intalnesc maine cu Primarul Timisoarei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down (21 martie), 10 timisoreni cu Sindrom Down, beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”, se vor intalni la ora 10.00 cu domnul primar Gheorghe Ciuhandu, pentru a-i solicita sprijinul in asigurarea serviciilor sociale de care au nevoie persoanele cu Sindrom Down.

„De ziua lor, cei 10 tineri vor sa ii vorbeasca domnului primar despre viata lor, despre activitatea pe care o desfasoara, despre nevoile pe care le au si despre dorinta lor de a se implica in elaborarea strategiei locale de dezvoltare a serviciilor sociale.” a declarat Laila Onu, director executiv.

Conform noii legislatii in domeniul social, autoritatile locale trebuie sa adopte o Strategie locala de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen mediu si un Plan Anual de Actiune. Timisorenii cu Sindrom Down vor sa fie implicati in conceperea startegiei, pentru ca aceasta sa includa nevoile lor de servicii sociale pentru a avea o viata mai buna in comunitate, alaturi de concetatenii lor.

Dupa intalnire vor lua masa in oras pentru a-si sarbatori ziua.
In intreaga lume in aceasta zi se vor desfasura o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra problematicii persoanelor cu Sindrom Down si a importantei dezvoltarii de servicii sociale comunitare pentru integrarea sociala a acestora.

Sindromul Down este o afectiune cromozomiala provocata de existenta unui cromozom suplimentar in constructia genetica si apare inca din momentul conceperii embrionului. Persoanele afectate au 47 cromozomi in loc de numarul obisnuit 46. Beneficiind de o ingrijire adecvata si de sprijinul individual de care au nevoie, copiii cu Sindrom Down pot creste si se pot dezvolta armonios, devenind adulti care se pot integra in societate.

Este al treilea an cand Fundatia „Pentru Voi” marcheaza la Timisoara Ziua Mondiala a Sindromului Down.

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la tel 0256228062, 0722573812. Persoana de contact este Nicoleta Foica.