Fundatia „Pentru Voi” a castigat Concursul EuropAffiche

27 aprilie, Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” a castigat Concursul EuropAffiche 

Gianina Gendelon, Lenuta Gherbasina, Dana Mihut, Maria Botez, Daniel Patrascu si Gheorghe Martinec coordonati de Radu Sudrijan au castigat ieri locul I la concursul EuropAffiche. Ei vor merge in 21 iunie la Parlamentul Europei din Bruxelles pentru a-si prezenta lucrarile si a expune afisul castigator, la invitatia domnului europarlamentar Cristian Busoi. 

EuropAffiche_Pentru_Voi.jpg

Concursul a constat in prezentarea unui afis pe tema sarbatorilor traditionale europene in prezenta a peste 100 de persoane si a unui juriu de exceptie, din care a facut parte sotia Ambasadorului Irlandei, un delegat de la Ambasadei Frantei, o profesoara  Universitatii de Arte Plastice din Bucuresti, initiatorul concursului Elisabeth Bisbrouck - Fundatia Jerome Lejeune.

Cei 6 membri ai echipei Fundatiei „Pentru Voi” au participat in concurs cu un afis pe tema „Craciunul in Romania, Olanda si Franta”. Ei au prezentat tarile si simbolurile fiecareia, traditiile de Craciun, asemanari si deosebiri dintre acestea si au cantat colinde traditionale din Romania. Cei 6 tineri s-au prezentat siguri pe ei, cu o atitudine foarte relaxata, au glumit mereu si au ridicat sala in picioare prin naturaletea si spontaneitatea lor.

Felicitam cei 6 tineri si pe coordonatorul lor pentru reusita, precum si pe toti participantii din concurs si organizatorii acestuia! 

Proiectul EuropAffiche a fost organizat prima oara in Romania de Asociatia ALTERNATIVA 2003 in parteneriat cu DGASPC Sector 1, Ambasada Frantei, Fundatia Jerome Lejeune din Franta si TVR1.

* * * * *

 

Joi 26 aprilie 2012 a avut loc la Sala Amfiteatru a DGASPC sector 1 Bucuresti, Concursul EuropAffiche organizat de Asociatia ALTERNATIVA 2003, in cadrul proiectului EuropAffiche.

Acest concurs de creaţie pe tema Sarbatorilor Traditionale Europene a dorit sa puna in valoare potentialul si abilitatile copiilor si tinerilor cu dizabilitati. La prima editie din Romania a concursului EuropAffiche au participat 4 echipe iar clasamentul obtinut a fost urmatorul:
-- Echipa Fundatiei Pentru Voi Timisoara – locul 1 
-- Echipa Asociatiei ALTERNATIVA 2003 – locul 2 
-- Echipa Fundatiei Speranta Targu Neamt – locul 3 
-- Echipa D.G.A.S.P.C. Sector 1 – locul 4

Juriul concursului a fost alcatuit din: Doamna Elaine Grogan sotia Excelentei Sale Domnul Grogan Ambasador al Irlandei la Bucuresti, Domnul Francois Panouille din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti, Doamna Lector Univ. Daniela Frumuseanu, Doamna Oana Iancu din partea HR Specialists, Doamna Manuela Voicu din partea Fundatiei RENINCO, din partea Fundatiei Jerome Lejeune din Franta Doamna Elizabeth Bisbrouck initiatoarea concursului si Doamna Daniel Marie Dominique.

Echipa Fundatiei Pentru Voi Timisoara castigatoare a Marelui premiu va merge pe 21 iunie 2012 la Bruxelles la invitatia domnului europarlamentar Bosoi Cristian pentru a expune in cadrul Parlamentului European afisul castigator. 

Proiectul EuropAffiche s-a desfasurat  în parteneriat cu DGASPC Sector 1, Ambasada Frantei, Fundatia Jerome Lejeune din Franta şi TVR1. Multumim tuturor celor implicati pentru sprijin si tinerilor participanti pentru entuziasmul de care au dat dovada!

 

* * * * *

 

Fundatia „Pentru Voi” participa la Concursul EuropAffiche 

25 aprilie 2012

6 tineri cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai Fundatiei “Pentru Voi” vor participa la Concursul EuropAffiche, care va avea loc joi, 26 aprilie, la Bucuresti.

Concursul face parte din proiectul EuropAffiche care consta in realizarea unui afis pe o tema impusa - Sarbatorile Traditionale Europene -  tratata in mai multe tari europene si isi propune implicarea tinerilor cu dizabilitati intelectuale intr-o activitate de creatie, pentru a le pune in valoare potentialul artistic si capacitatea de exprimare.

Cei 6 tineri de la Pentru Voi au fost selectati in urma unei preselectii la care au participat peste 40 de persoane cu dizabilitati intelectuale. De cateva luni acestia pregatesc lucrarea cu care vor participa in concurs – un panou de prezentare cu tema „Craciunul in Romania, Olanda si Franta”.

„Am vopsit steagurile tarilor, am decupat desene cu simbolurile lor si le-am lipit pe panou... M-as bucura sa luam locul I!” ne-a declarat Lenuta, unul din membrii echipei Pentru Voi.

Echipa castigatoare a concursului national va participa in 21 iunie la Bruxelles pentru a expune in cadrul Parlamentului European afisul castigator, la invitatia domnului europarlamentar Busoi Cristian. 

La prima editie vor concura alaturi de echipa Fundatiei “Pentru Voi”, alte 3 echipe reprezentand Asociatia ALTERNATIVA 2003 Bucuresti, D.G.A.S.P.C. Sector 1 si Fundatia Speranta Targu Neamt. 

Proiectul EuropAffiche este organizat prima oara in Romania de Asociatia ALTERNATIVA 2003 in parteneriat cu DGASPC Sector 1, Ambasada Frantei, Fundatia Jerome Lejeune din Franta si TVR1.