4 medalii de aur şi 4 medalii de argint obţinute de sportivii cu dizabilităţi intelectuale de la „Pentru Voi”

14 octombrie 2013, Timisoara

7 sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la Fundaţia „Pentru Voi” au câştigat aur şi argint la Jocurile Regionale Special Olympics România desfăşurate la Reşiţa în perioada 9-10 octombrie.

Toţi sportivii au participat la proba de gimnastică şi au avut de ales între probele de badminton, bocce sau înot. Sportivii noştri au excelat la badminton - introdus pentru prima dată ca probă de concurs. Laurențiu Munteanu, Victoria Daicu şi Adrian Moldovan au obţinut câte o medalie de aur la proba de badminton, iar Valentin David, Adrian Gabrian și Alin Suciu au obţinut câte o medalie de argint.

Ghizela Ghereben este fericita câştigătoare a două medalii, una de aur şi una de argint: „Sunt fericită că am câştigat şi aur şi argint. Nu credeam că o să iau locul I. A fost greu, am jucat 8 seturi cu cei de la Reşiţa, Oradea, Satu Mare şi Bocşa. Dar am reuşit şi abia aştept Jocurile de la Craiova. Se vor ţine în martie, poate pică exact de ziua mea – aş fi bucuroasă să-mi ţin ziua de naştere la Special Olympics”.

„Am susţinut mereu participarea sportivilor noştri la diverse competiţii şi activităţi pentru că am crezut în abilităţile şi talentele lor şi am dorit să profităm de orice ocazie pentru ca ei să primească aprecierea pe care o merită. Persoanele cu dizabilităţi intelectuale au dovedit că iubesc sportul şi pot participa nu doar la acţiuni dedicate lor, ci şi la cele care nu sunt concepute special pentru ei – aşa cum este de altfel sănătos pentru orice societate.” – Laila Onu, director executiv, Fundaţia „Pentru Voi”. 

La eveniment au participat 150 sportivi cu dizabilităţi intelectuale şi 40 de însoţitori de la organizaţi neguvernamentale şi şcoli speciale din Alba-Iulia, Arad, Baia-Mare, Bocşa, Cluj-Napoca, Lugoj, Mureş, Oradea, Reșița, Satu-Mare și Timişoara.

Festivitatea de premiere a fost aşteptată cu multe emoţii atât de sportivi cât şi de public. Toţi sportivii au urcat pe podium, au primit medalii şi au fost aplaudaţi pentru rezultatele obţinute, iar reprezentanţii Clubului Rotary Reșița au oferit cadouri tuturor.

Pentru informaţii suplimentare despre activitatea Fundaţiei „Pentru Voi” vă invităm să accesaţi pentruvoi.ro sau facebook/com.FoundationPentruVoi; alternativ, ne puteţi contacta la 0256 228 062 sau pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Liliana Pall.