SPECIFIC SPECIAL, o piesă de teatru cu ecou social

13 decembrie, Timişoara

Timişorenii sunt invitaţi în 19 decembrie de la ora 19 la o piesă de teatru cu totul specială organizată de Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Teatrul Naţional Timişoara, în Sala de Festivităţi a Consiliului Judeţean Timiş. 

„Continuăm seria premierelor marca "Pentru Voi", de această dată cu un spectacol de teatru în care actorii sunt persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi”. Dacă în alte ţări prezenţa actorilor cu dizabilităţi intelectuale este ceva obişnuit, în Romania este una din primele încercări de acest tip. Sperăm să placă spectatorilor timişoreni, pe care îi aşteptăm cu drag la spectacol.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Va fi o seară SPECIALĂ pentru că aduce împreună oameni pe măsură: zece tineri cu dizabilități intelectuale talentați și pasionați de teatru, actrița Mădălina Ghițescu-Petre - care i-a pregătit cu multă dăruire și pricepere, Dorothea Iordănescu - care a conceput scenografia piesei, regizorul Stefan Iordănescu - care a fost liantul dintre artă și social.

Alexandra Nagy, o tânără de 25 ani care joacă în piesă, spune: „Pentru mine piesa de teatru înseamnă un film în care echipa este minunată şi lucrăm cu mult drag, iar eu mă simt deschisă să dau ce am mai bun şi de preţ. Îmi doresc să strângem forţele să avem mult succes pe mai departe.”

Totodată va fi o seară SPECIFICĂ pentru că scopul final este unul caritabil: se va organiza tombolă și se vor pune în vânzare produse realizate de tinerii cu dizabilități intelectuale de la Fundaţia „Pentru Voi”: felicitări quilling și cusute manual, coronițe și steluțe decorative, lumânări și obiecte artizanale – toate pregătite special pentru sărbătorile de iarnă.

Mădălina Ghiţescu-Petre, actriţa care semnează conceptul suprarealist al piesei, povesteşte: „În SPECIFIC SPECIAL nu se pun etichete, se vorbeşte deschis, se trăieşte, se visează. Când nu te potriveşti nicăieri, când a fi diferit este o vină socială, poveştile de viaţă crează abilităţi. Facem parte dintr-un întreg. Suntem energie.”

Daca îţi place să te joci, dacă îţi place să râzi, dacă lumea ta e o lume specială, dacă te simţi deosebit, eşti SPECIFIC SPECIAL. Doar la Sala de Festivităţi a Consiliului Judeţean Timiş, doar pe 19 decembrie 2013, la ora 19.00 ne poţi vedea! 

Intrarea este liberă, dar se acceptă donații.

Vă așteptăm cu drag și cu entuziasm pentru a-i susține pe actorii speciali!

Co-finanțatori: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, Clubul Rotary Timișoara

Parteneri media: Ziua de Vest, TVR Timişoara

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la tel. 0256 228 062 sau email pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Liliana Pall.