Timişoara, campioană la responsabilitate socială faţă de persoanele cu dizabilităţi intelectuale

23 decembrie, Timişoara

Fundaţia „Pentru Voi” şi Smithfield România au marcat 4 ani de colaborare în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin organizarea unui prânz la cantina Fundaţiei, vineri, 20 decembrie.

Acţiunea face parte din programul „Hrană pentru suflete” iniţiat de Smithfiled România în primăvara 2009, un program de responsabilitate socială prin intermediul căruia, în parteneriat cu organizaţiile partenere, produsele de carne Comtim, oferite de către Smithfield ajung la persoanele aflate în situaţii de risc social, fie sub forma unei mese calde - în cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub formă de pachete - în cazul ONG-urilor care nu beneficiază de cantină proprie.

"PENTRU VOI oferă zilnic mic dejun şi prânz pentru 130 persoane cu dizabilităţi intelectuale care frecventează cele 3 centre de zi, iar sprijinul oferit de Smithfield România a fost, din nou, foarte binevenit. În numele beneficiarilor noştri, vă mulţumim!” a declarat Laila Onu, director executiv, Fundaţia „Pentru Voi”.

Prânzul din ziua de Ignat a fost pregătit pe baza produselor proaspete din carne de porc, marca Comtim, oferite de catre Smithfield România. Voluntarii Smithfield şi beneficiarii fundaţiei au avut ocazia de a petrece o zi împreună, au pregătit prânzul alături de echipa cantinei – un bucătar şi două ajutoare de bucătar, tineri cu dizabilităţi intelectuale – şi s-au implicat în toate etapele, de la pregătirea şi gătirea produselor până la aranjarea mesei şi servire.

„Smithfield România, prin intermediul organizaţiilor partenere, a oferit în ultimii 4 ani peste 40 000 de kg de carne, echivalentul a 200 000 mese servite celor care au nevoie de sprijinul nostru, în Timişoara şi în zona Banat. Este o datorie de onoare să spijinim organizaţiile care prin munca susţinută contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor aflate în situaţii de risc social sau cu nevoi speciale.” a declarat Bogdan Mihail, preşedinte Smithfield România.

În cadrul programului “Hrană pentru suflete” sunt implicate toate cele trei companii ale grupului Smithfield România: Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

Şi pentru că este luna cadourilor, compania oferă şi 27 pachete cu produse din carne pentru beneficiarii locuinţelor protejate „Pentru Voi”: DINA, DORA, Laura, Respiro, Cristian şi Ovidiu.

Persoanele de contact sunt:

Fundaţia „Pentru Voi”, Alina Liliana Pall, Coordonator Programe, 0722 573 812

Smithfield România, Cristina Bodea, Director Relaţii Publice şi Comunicare, 0728 106 574