Pentru Voi a îmbracat Timisoara în albastru pentru autism

light_1.jpg

Peste 200 de timişoreni s-au alăturat Fundaţiei „Pentru Voi” miercuri 2 aprilie, în Piaţa Operei din Timişoara, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin acţiunea Light It Up Blue Timişoara.

Ligt It Up Blue este o acţiune internaţională prin care, în 1 şi 2 aprilie se iluminează în albastru clădiri importante din întreaga lume. Pentru al şaselea an consecutiv şi Timişoara s-a alăturat metropolelor lumii în această acţiune de conştientizare a autismului prin Fundaţia „Pentru Voi”, care a organizat o serie de manifestări:

Începând cu ora 19:30, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Fundaţia „Pentru Voi”, familiile acestora, angajaţi şi voluntari s-au încolonat în Marşul albastru, în speranţa că vor face auzite problemele persoanelor cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist) şi nevoia de sprijinpentru persoanele care au această dizabilitate. După finalizarea marşului desfăşurat pe traseul Operă-Catedrală-Primărie-Operă şi condus de famfara Primăriei comunei Giroc, la ora 20:30, Opera Naţională din Timişoara a fost iluminată în albastru, în semn de solidaritate şi pentru a respecta tradiţia Ligt It Up Blue. Din partea Consiliului Judeţean Timiş a participat la acţiune dl. Dan Radosav, care a prezentat un mesaj din partea Preşedintelui Consiliului Judeţean.

„Ne bucurăm că apelul nostru la solidaritate pentru persoanele cu autism a avut ecou în rândurile timişorenilor. Mulţumim pentru sprijin Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Giroc, Operei Naţionale Timişoara şi companiei Elba Timişoara care a asigurat suportul tehnic. Sperăm că apelul nostru va ajunge si la decidenţii politici din România, care vor conştientiza nevoia de a elabora politici publice în favoarea persoanelor cu autism” a declarat  Laila Onu, director executiv al Fundaţiei Pentru Voi.

Click pentru Galerie Foto 

 

Galerie