Stop discriminarii impotriva persoanelor cu dizabilitati intelectuale

2010 - 2011

Fundaţia “Pentru Voi” lansează un nou proiect care se va desfăşura în perioada       1 aprilie 2010 – 1 februarie 2011, prin sprijinul financiar al CEE Trust, în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice şi Institutul de Politici Publice România.

Scopul acestui proiect este de a contribui pro-activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii adulţilor cu dizabilităţi intelectuale din România, prin creşterea gradului de conştientizare privind drepturile omului prevăzute de Convenţia ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, în special în domeniul capacitatăţii de exerciţiu, competenţei şi ocuparea forţei de muncă.

Obiectivele proiectului

1. Evaluare amănunţită la nivel naţional a situaţiei actuale a persoanelor cu dizabilităţi mentale din România, care se află sub tutelă.

2. Evaluare amănunţită la nivel naţional a situaţiei actuale a ocupării forţei de muncă a persoanelor cu dizabilitati mentale din România.

3. Promovare prin intermediul unor mecanisme adecvate, pentru reforma sistemului de tutelă din România.

4. Sensibilizarea cu privire la art. 12 din Convenţia ONU privind capacitatea juridică.

5. Lobby pentru schimbarea Codului Muncii, pentru respectarea dreptului la muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.