Alegerile europarlamentare 2009 în limbaj uşor de înţeles

Timişoara 5 iunie

În apropierea alegerilor Europarlamentare, Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara a editat broşura „Alegeri europarlamentare 2009”, în limbaj uşor de înţeles, pentru a explica persoanelor cu dizabilităţi de dezvoltare procesul electoral.

În Uniunea Europeană sunt 65 milioane de persoane cu dizabilităţi. În 2007, mişcarea europeană a organizaţiilor pentru persoane cu dizabilităţi a adunat 1,3 milioane de semnături în favoarea adoptării unei legislaţii comprehensive pentru persoanele cu dizabilităţi în Uniunea Europeană.

„Aşteptăm de la noul legislativ european îndeplinirea acestei cerinţe a societaţii civile europene şi împlementarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi la nivelul Uniunii Europene.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi” din Timişoara. "Pentru Voi" a fost mereu preocupată de participarea la vot a persoanelor cu dizabilităţi de dezvoltare promovând participarea publică a acestei categorii de persoane adesea neglijată de politicieni. Acest material vine în întâmpinarea nevoii de informare cu privire la alegerile europarlamentare de duminică, fiind foarte util pentru toţi cetăţenii cu drept de vot din România.

Broşura care explică ce inseamnă alegerile europarlamentare, unde, când, cine si cum se votează, a fost tipărită în 100 de exemplare şi poate fi descărcată pentru consultare, în mod gratuit de pe pagina de internet a Fundaţiei. Ea a fost trimisă în format electronic tuturor direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară pentru a fi folosită ca material informativ pentru cei cu drept de vot.

Broşuri similare au fost tipărite în toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, prin intermediul federaţiei Inclusion Europe din care face parte şi Fundaţia „Pentru Voi”.