Autismul nu dispare la 18 ani!

2008-2009

Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara desfasoara în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2009 proiectul “Autismul nu dispare la 18 ani!”, care vizeaza cresterea gradului de constientizare în ceea ce priveste problematica adultilor diagnosticati în copilarie cu tulburari din spectrul autist. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

„Autismul este aproape necunoscut în Romania, iar problematica si nevoile persoanelor cu autism si a familiilor acestora sunt abordate înca marginal sau conjunctural de catre autoritatile în drept. Daca pentru copiii cu autism s-au dezvoltat în ultimii ani servicii inclusive, pentru tinerii care împlinesc vârsta de 18 ani, aceste servicii sunt aproape inexistente.” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

  

>> o campanie de promovare a incluziunii sociale a persoanelor cu autism si de antistigmatizare. Concursul de creativitate Left is right: Un tanar cu autism, coleg cu mine?, desi eveniment distinct, a avut rolul de a deschide un bogat sir de activitati din cadrul acestuia:

>> asistenta specializata pentru 30 de adulti diagnosticati cu autism în copilarie

>> tiparirea si distribuirea a 300 de rapoarte privind sanatatea mintala, a starii de sanatate în general, a nevoii de servicii a celor 30 adulti diagnosticati în copilarie cu tulburari din spectrul autist

>> un grup de suport pentru 15 parinti si 15 adulti diagnosticati în copilarie cu autism

>> o pagina de internet si un forum de discutii pentru persoanele cu autism

>> tiparirea a 1000 pliante despre autism

>> 4 petreceri pentru adulti cu tulburari autiste în copilarie

>> o conferinta internationala pe tema autismului

>> o campanie media în cadrul careia se vor tine emisiuni, interviuri

>> simpozion "Autismul nu dispare la 18 ani!"

>> primul festival de film pe tema autismului din România

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati la tel. 0256 228 062, 0356 421 215 sau e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele Phare contactati  cfcu.PHARE@mfinante.ro.