Campanie de informare si constientizare a autismului | Editia a 4-a

Aprilie 2011

În 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Autismului, „Pentru Voi” luminează în albastru Timişoara, printr-o serie de evenimente de conştientizare a autismului, desfăşurate în cadrul acţiunii Light it up blue, organizată în această zi la nivel global.

La Timişoara se va lumina în albastru clădirea Operei Române timp de o oră, se va organiza un marş la care se pot alătura persoane îmbrăcate în albastru, se vor organiza desene pe asfalt, pictură pe faţă, se vor elibera în aer 100 de baloane albastre, se vor distribui pliante şi afişe cu informaţii despre autism.

În serile de 1 şi 2 aprilie, clădiri importante din America de Nord şi din întreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada, îşi vor aprinde luminile albastre pentru conştientizarea autismului şi pentru a atrage atenţia asupra zilei de 2 aprilie.

„Timişoara se alătură şi de această dată marilor metropole ale lumii într-o acţiune internaţională de conştientizare a autismului. Încercăm să atragem atenţia asupra amplorii pe care o are autismul la nivel internaţional. Actualmente, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaşte nici cauza, nici un tratamentul pentru autism. Aşa cum poliomielita a fost provocarea anilor ‘50 şi SIDA provocarea anilor ’80, autismul este provocarea anilor 2000.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Iniţiativa face parte dintr-o amplă acţiune internaţională care presupune  iluminarea în albastru a unor clădiri importante, ajutând astfel la conştientizarea problematicii autismului şi a dificultăţilor persoanelor cu TSA (Tulburări din Spectrul Autist).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Operei Române din Timişoara şi a Companiei Elba Timişoara. Partener media Ziua de Vest.

Agenda finală a evenimentului precum şi alte informaţii despre evenimente vor fi postate pe web-situl fundaţiei www.pentruvoi.ro şi pe comunităţile online Facebook, Tweeter, LinkedIn.

Persoanele interesate să se implice voluntar la organizarea acestei manifestări sunt rugate să ne contacteze pe e-mail la voluntar@pentruvoi.ro.