Carari spre angajare: Parteneriat internaţional pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi

2009-2011

În luna noiembrie 2009 s-a lansat un nou proiect internaţional Pathways to work (Cărări spre angajare), care va fi coordonat de Colegiul Vocaţional Keskuspuisto din Finlanda, şi implementat de Fundaţia „Pentru Voi” în parteneriat cu organizaţia finlandeză, Colegiul Gorseinon din Marea Britanie, Fundaţia “Salva Vita” din Ungaria şi Centrul de Reabilitare Vocaţionala Astangu din Estonia.

Rezultate si planuri de viitor

Anul 2010 a reprezentat al doilea an de proiect, în care s-au desfăşurat atât o parte din trainingurile planificate la nivel naţional, precum şi trei întâlniri internaţionale de proiect prin care s-a evaluat şi planificat statusul acestuia. Aceste întâlniri au avut loc în Ţara Galilor (martie), Ungaria (iunie) şi România (octombrie), echipa Fundaţiei “Pentru Voi” fiind responsabilă de organizarea acesteia din urmă. Focusul acestei ultime întâlniri a fost asupra organizării şcolii de vară din Estonia (iunie 2011) în cadrul căruia fiecare ţară parteneră va avea de organizat anumite ateliere de lucru. În vederea finalizării agendei şi a detaliilor organizatorice, s-a stabilit organizarea unei întâlniri suplimentare la Helsinki (martie 2011).

La nivel internaţional, s-a elaborat un program de control al calităţii prin care se poate urmări cu uşurinţă progresul activităţilor la nivelul fiecărei ţări, program care poate fi asimilat şi în altor proiecte.

La nivel naţional s-a organizat în 2010 trei traininguri cu angajaţii fundaţiei, abordând teme precum  managementului diversităţii, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi aspecte privind lucrul cu persoane cu autism. Urmează ca în 2011 să se organizeze încă trei traininguri, printre care şi unul cu angajatorii, vizând aspectele menţionate mai sus.  

Proiectul dureaza pana in 2011, este finanţat de UE prin programul Leonardo da Vinci şi urmăreşte realizarea unor schimburi de experienţă şi dezvoltarea unui model de recrutare care va îmbunătăţi şi va intensifica şansele în angajare a persoanelor cu nevoi speciale.