Casa CRISTIAN

Locuinta protejata construita special pentru persoane cu dizabilitati intelectuale profunde

Aceasta locuinta protejata a fost construita in cadrul unui proiect desfasurat de Fundatia "Pentru Voi" in parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity Romania, si finantat de Open Society Mental Health Initiative. Casa CRISTIAN a fost finalizata in luna martie 2009, urmand sa fie locuita de 5 persoane cu dizabilitati intelectuale profunde. In prezent se fac demersurile pentru obtinerea diverselor tipuri de autorizatii (racordarea la sistemul de canalizare si alimentare cu apa, autoriatia de mediu etc).

Scopul proiectului este de a oferi sansa la o viata decenta, în comunitate, pentru 5 persoane cu dizabilitati intelectuale severe. Totodata, aceasta locuinta va demonstra ca si persoanele cu dizabilitati intelectuale severe pot trai în mijlocul semenilor lor, fara a fi segregati în institutii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale.

Constructia are o suprafata locuibila de 170 mp si este proiectata special pentru nevoile celor 5 beneficiari: 5 dormitoare individuale, o bucatarie, o camera de zi si doua bai dotate cu echipament special.

Conform statisticilor ANPH, in judetul Timis exista 4468 persoane cu dizabilitati intelectuale, din care doar 20 beneficiaza de locuinte protejate. Casa CRISTIAN este prima locuinta protejata construita special/ adaptata nevoilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale severe. 

Finantatori:                           

Sponsori:           

 

Voluntari:

    ,  

 

Acceseaza Habitat for Humanity Romania website pentru mai multe poze >>>