Diferiti, dar impreuna!

2007

"Diferiti, dar impreuna" , proiectul prin intermediul caruia 73 de persoane cu dizabilitati severe intelectuale au fost angajate in anul 2007 a castigat marele premiu in cadrul editiei a VI-a a Galei Societatii Civile. Proiectul a concurat la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, in care au fost inscrise alte 18 proiecte.

Proiectul "Diferiti, dar impreuna" a urmarit infiintarea Unitatii protejate "Pentru Voi", angajarea in munca a unui numar cat mai mare de persoane cu dizabilitati intelectuale, dezvoltarea departamentului de angajare in munca, sensibilizarea companiilor, jurnalistilor, publicului larg cu privire la incluziunea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati. Fundatia Pentru Voi a infiintat in 2007 Unitatea protejata "Pentru Voi", conform legii 448/2006 art 78. In doar cateva luni aceasta a cunoscut o dezvoltare remarcabila atat din punct de vedere al numarului de persoane cu dizabilitati angajate cat si din perspectiva cifrei de afaceri.


Activitati:

1.Oferire de servicii de suport individualizat unui numar de 60 de persoane;

2.Obtinerea autorizatiei pentru infiintarea unitatii protejate;

3.Realizarea de materiale de promovare;

4.Incheierea de parteneriate cu 27 firme;

5.Angajarea in munca a 95 persoane cu dizabilitati intelectuale;

6.Organizarea unei vizite pentru 15 jurnalisti intr-o companie in care lucreaza echipe mobile de persoane cu dizabilitati intelectuale;

7.Actiuni de lobby si advocacy pt. imbunatatirea legii 448/2006;

8.Premii pt. responsabilitate sociala privind angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati


Parteneri si finantatori:

- Institutul pentru o Societate Deschisa Budapesta - Initiativa pentru Sanatate Mentala

- Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara