Excelent: retea de centre de excelenta pentru persoane cu dizabilitati

2011-2014

Excelent – Infiintarea unei retele de centre de excelenta in furnizarea serviciilor de reabilitare si integrare profesionala pentru persoane cu dizabilitati ca grup vulnerabil pe piata muncii

Fundatia „Pentru Voi” este partener in proiectul EXCELNET al Organizatiei Nationale a Persoanelor cu Handicap din Romania (ONPHR), alaturi de Centrul de Reabiliare Profesionala Gaia, Portugalia, Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale, Centrul de Resurse pentru Educatie si Formare Profesionala, Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare, Societatea Handicapatilor Fizic Bacau si SC Fin Cad SRL. Acest proiect isi propune sa sprijine integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii din Romania.

Valoarea proiectului, finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, este de 4 milioane de Euro, care vor fi alocati pe durata urmatorilor trei ani.

In cadrul acestui proiect vor fi infiintate 5 centre de excelenta, in regiunile de implementare ale proiectului (Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia si Vest), unde persoanele cu dizabilitati vor beneficia de servicii de integrare si reabilitare profesionala.

Proiectul isi propune asistarea a peste 250 de persoane cu dizabilitati, carora li se vor oferi servicii support pentru integrarea profesionala (consiliere, orientare vocationala, dezvoltarea competentelor profesionale generale, mediere si asistenta in angajare), precum si informarea a peste 250 de angajatori despre beneficiiile fiscale si legislative pe care le pot obtine prin angajarea acestui grup. De asemenea, in cadrul proiectului EXCELNET se urmareste si formarea unor specialisti in probleme de integrare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

Intreg proiectul va fi sustinut de o componenta on-line, prin crearea unui portal ce va pune la dispozitie date statistice privitoare la serviciile de reabilitare și reinsertie profesionala a persoanelor cu dizabilitati, si oferte actualizate cu locuri de munca pentru acestea.

In data de 10 martie 2011 a avut loc la Bucuresti lansarea oficiala a proiectului, in prezenta tuturor partenerilor implicati in proiect.