Extinderea serviciilor de zi pentru adultii cu dizabilitati intelectuale

2006

Fundatia „Pentru Voi” va implementa in perioada 1 decembrie 2005 - 30 noiembrie 2006 proiectul Extinderea serviciilor de zi pentru adulti cu dizabilitati intelectuale. Acesta este finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul Phare cu 81.500 EURO, face parte din componenta 5 Acces social.

Proiectul are ca scop extinderea si dezvoltarea serviciilor de zi oferite de Fundatia Pentru Voi si diseminarea acestui model de buna practica la nivel national. Parteneri in proiect sunt Primaria Municipiului Timisoara si Incluziune - Federatia Nationala a Organizatiilor pentru Persoane cu Dizabilitati Intelectuale.

Unicul serviciu disponibil pentru adultii cu dizabilitati intelectuale in Timisoara este centrul Pentru Voi, parteneriat public-privat intre Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Fundatia Pentru Voi. Prin proiect se va construi o noua cladire special amenajata pentru a satisface nevoile sporite ale persoanelor cu dizabilitati severe si asociate in care va functiona un centru de zi cu 40 de locuri. În actuala cladire a centrului Pentru Voi vor functiona atelierele centrului si serviciul de angajare in munca sprijinita, care vor deservi 90 de persoane.

Pentru constructia noului centru de zi am solicitat Consiliului Local al Municipiului Timisoara concesionarea unui teren, iar la finantarea constructiei centrului, in afara Uniunii Europene prin programul Phare, au mai contribuit: Cooperative Nederland Foundation, Rotary Elst, Familia Van Geel, Prietenii Sperantei, WACR, NCDO.

Pentru diseminarea modelului de buna practica existent la Timisoara in domeniul serviciilor comunitare se va edita un Ghid al serviciilor de zi in 500 exemplare care se va distribui furnizorilor de servicii din tara si vor fi organizate o conferinta nationala si mai multe vizite de studiu.