New Paths to Inclusion Network

Informatii despre proiect

Strategia europeană pentru persoanele cu handicap si Convenţia Naţiunilor Unite vizează îmbunătăţirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi în diverse arii ale comunităţii: educaţie, muncă, timp liber, cultură. Proiectul “New paths to inclusion” propune includerea abordarii centrate pe persoana ca modalitate de lucru prin care se asigura o incluziune deplina a persoanelor cu dizabilitati in comunitate si posibilitatea de a trai o viata bazata pe autodeterminare.   

Scopul proiectului este de a sustine transformarea serviciilor pentru persoanele cu dizabilitati astfel incat incluziunea si sprijinul centrat pe persoana sa devina practici standard in cadrul comunitatilor.  

Finantator: Uniunea Europeana prin programul Lifelong Learning Programme 

Perioada de implementare: 3 ani, 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2015

Parteneri: Queraum (Austria), Inclusion Europe (Belgia), Evangelische Hochshule Ludwigsburg-Protestant University of Applied Science Ludwigsburg (Germania), Nexus Support (United Kingdom), Vocational College Lensahn (Germania), Innovia (Austria), QUIP-Association for Change (Republica Ceha), APEMH-Hebergement et Services asbl. (Luxemburg), Social Work Advisory Board (Slovacia), Arbeitskreis Eltern Behinderter (Italia), Association for Promoting Inclusion (Croatia), FEAPS Confederacion Española de Asociaciones en favor de las personas con discapacidad intelectual (Spania), Pentru Voi (Romania), Federação National de Cooperativas de Solidariedade Social (Portugalia), Landsforeningen LEV-The national association LEV (Danemarca), HfH-University of Applied Sciences of Special Needs Education Interkantonale Hoschule fűr Heilpägagogic, Zűrich (Switzerland), Balance (Austria), Leben mit Behinderung Hamburg (Germany), Lebenshilfe Ősterreich (LHŐ) Austria, Marsha Forrest Center Canada 

Activitati importante

• In primul an de proiect se organizeaza in tarile partenere trainingul tematic “sprijin centrat pe persoana”, constand din 5 module de training si adresat unui grup cat mai eterogen de participanti   

• Al doilea an de proiect va furniza oportunitati pentru parteneri in directia schimbului de experienta, dezvoltarii si impartasirii a ceea ce s-a invatat. In cadrul fiecarui training pilot vor fi nominalizate 2-3 persoane care vor fi numiti ambasadori si care vor avea oportinutatea de a intra in legatura cu ambasadorii din celelalte tari partenere din retea. Acesti ambasadori vor participa la ateliere de lucru care vor urmari 1.identificarea de mijloace prin care se acorda sprijin continuu si indrumare pentru facilitarea planurilor centrate pe persoana, 2. identificarea nevoilor organizatiilor pentru a se asigura implementarea abordarii centrate pe persoana, 3. identificarea de strategii prin care organizatiile devin mai conectate cu comunitatea pentru a deschide noi posibilitati pentru persoanele cu dizabilitati sa devina cetateni activi in viata comunitatii, 4. imbunatatirea formatului de training vocational pentru a include un grup cat mai eterogen si inclusiv in beneficiul tuturor.    

• In anul trei al proiectului, rezultatele atelierelor de lucru vor fi folosite ca baza pentru dezvoltarea European Multiplication Course. Vor fi organizate evenimente nationale de diseminare se va dezvolta un plan national de sustenabilitate.

Citeste mai mult despre proiect >>>