Promovarea angajarii asistate

Acest proiect isi propune promovarea angajarii asistate ca si o forma de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare.

Obiectivele proiectului sunt:

- Elaborarea la nivel national al unui plan de actiune realist referitor la angajarea persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare

- Dezvoltarea serviciului de angajare asistata la Fundatia Pentru Voi

- Diseminarea cunostintelor despre angajarea persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare

Grupul tinta:

- Orgnaizatii active in domeniul dizabilitatii de dezvoltare

- Adulti cu dizabilitati de dezvoltare

- Profesionisti implicati in activitatea de angajare asistata

Activitatile planificate:

- elaborarea planului de actiune de catre patru experti in domeniu

- prezentarea planului autoritatilor nationale (Guvern, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si a Familiei) in cadrul unei intalniri si stabilirea unui dialog constructiv.

- identificarea unui partener irlandez si dezvoltarea unei colaborari starnse cu acesta pentru identificarea unei persoane resursa care ne va putea sustine si indruma in problemele pe care le vom intalni.

- cresterea numarului de angajari a persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare, beneficiari ai serviciilor de angajare asistata.

- organizarea a doua cursuri de formare pentru 25 de profesionisti activi in domeniul dizabilitatii intelectuale, atat din cadrul ONG-urilor cat si din cadrul autoritatilor locale si nationale.

 

Finantatorul proiectului este Initiativa pentru Sanatate Mintala a Institutului pentru o Societate Deschisa Budapesta.