Un prieten pentru tine!

„Un prieten pentru tine” ofera posibilitatea persoanelor interesate sa se implice intr-un proiect de voluntariat prin care isi petrec cateva ore din timpul lor liber alaturi de o persoana cu dizabilitati intelectuale mergand la o plimbare, la un suc, la un film, la teatru... Proiectul, avand ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, a fost lansat de Fundatia Pentru Voi in iunie 2007 si este finantat de Institutul pentru o Societate Deschisa – Initiativa pentru Sanatate Mentala Budapesta.

„Numeroase persoane cu dizabilitati intelectuale traiesc izolate de societate. Ca sa-i scoatem din izolare am initiat acest program, care doreste sa implice si mai mult comunitatea locala in ceea ce numim „incluziune”. Legile pot conferi drepturi, dar nu pot oferi prieteni, adica ceea ce avem nevoie cu totii pentru a fi impliniti” a declarat Laila Onu, director executiv al fundatiei.

Mentorul (voluntarul) se intalneste cel putin patru ore pe luna cu discipolul sau (persoana cu dizabilitati intelectuale), desfasurand activitati culturale, sociale sau sportive. Pentru fiecare iesire este alocata o suma de bani pentru a se acoperi cheltuielile de transport, de bilete la diverse evenimente etc.

Programul dureaza un an si se adreseaza voluntarilor peste 18 ani, dar nu doar tinerilor, ci tuturor persoanelor care vor sa daruiasca putin din timpul lor, pentru a fi folositori celor care au nevoie de un prieten.

Ideea initierii acestui proiect i-a apartinut unui voluntar din Germania, Dominic Fritz, care a lucrat la Pentru Voi. El a constatat ca activitatea de voluntariat nu este benefica doar persoanelor cu dizabilitati ci si voluntarilor. „Voluntarul isi extinde orizontul, are parte de o experienta deosebita si invata sa fie responsabil. Implicandu-te in acest proiect, viata pe care o schimbi poate fi chiar a ta!”, spune Dominic.

Mai multe detalii se pot solicita la tel: 0256 228 062, 0356 421 215, e-mail: prieten@pentruvoi.ro