Ai o  microintreprindere care plătește impozit pe venit?

Incepand cu al  doilea trimestru al acestui an, poti face sponsorizari deductibile  numai entităţilor nonprofit şi unităţilor de cult inregistrate în Registrul entitatior/unităților de cult, la data încheierii contractului de sponsorizare.

LEGEA nr. 30 din 10 ianuarie 2019 pentru aprobarea  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea  şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare prevede modificari referitoare la sponsorizarile reprezentând 20% din impozitul pe profit/venit datorat, astfel:

La articolul I punctul 5, la articolul 56, alineatul (1^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"(1^1) Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor  Legii nr. 32/1994, cu modificările şi completările ulterioare, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective."

Fundația Pentru Voi este înscrisă în Registrul entitățior/unităților de cult   începând cu data de 11.04.2019.

Exemplu  :

Daca ai avut venit 100.000 Euro, datorezi impozit de 1000 Euro, pe care ii vei plati pana in 25 iulie, pentru  trimestrul II.

Ai dreptul sa alegi ca 200 de euro  din suma pe care oricum o platesti Statului, sa fie folosita pentru a ajuta un grup vulnerabil sa beneficieze de servicii sociale.

Fa o sponsorizare pana in 30 iunie.!

Implica-te!  Alege sa AJUTI!

De ce sa  redirectionezi acesti bani Fundatiei Pentru Voi ?

  • 150 persoane cu dizabilitati intelectuale frecventeaza zilnic cele 3 centre de zi ale Fundatiei. Aici servesc micul dejun si pranzul, desfasoara activitati sub coordonarea pedagogilor, invata diferite abilitati, beneficiaza de sprijinul profesionist al psihologilor si asistentilor sociali, au prieteni cu care socializeaza. In acest timp, familiile lor, de multe ori monoparentale, au un pic de timp in care isi trag sufletul si-si pot face restul activitatilor zilnice.  Programul centrelor incepe dimineata la ora 8.00, cand pleaca microbuzele si autobuzele si se termina la 16.30, cand se termina transportul la domiciliu.
  • 27 de persoane cu dizabilitati intelectuale locuiesc in cele 6 locuinte protejate ale Fundatiei, unde beneficiaza de sprijin de specialitate in functie de nevoi. 15 dintre ei au supraveghere si sprijin permanent 24 ore din 24, pentru spalat, curatenie, gatit, calcat, igiena personala, cumparaturi, plimbari etc.
  • 25  de persoane cu dizabilitati intelectuale au un loc de munca cu sprijinul nostru.
  • Noi nu promitem minuni sau recuperari spectaculoase, dar oferim o viata demna, in comunitate, pentru 200 persoane cu dizabilitati care nu se pot descurca fara sprijin specializat
  • De 23 ani suntem sprijinul pe care pot conta persoanele adulte  cu dizabilitati intelectuale din Timisoara

C.I.F. RO8577099

CONT : RO08INGB 0002 0011 3864 8910

În numele celor 200 de persoane cu dizabilități intelectuale, beneficiare ale Fundației “Pentru Voi”, vă rugăm să folosiți acest mecanism legal, care se aplică microîntreprinderilor.

Nu vă costă nimic, nu presupune eforturi suplimentare. Tot ce trebuie sa faceți este să completați contractul de sponsorizare pentru suma care reprezintă 20% din impozitul pe venit și să virați suma prin bancă sau cash.

La cerere, vă putem trimite un contract de sponsorizare. Il găsiți și la : http://www.pentruvoi.ro/sponsorizare

Noi vă  stăm la dispoziție pentru orice nelămurire aveți!

Persoane de contact: Oana Giorici tel. 0723308360, Mădălina Popițu tel.0728958476, Diana Ungureanu tel. 0730009591.

Mulțumim  pentru că vă pasă!