Esti o  microintreprindere care plătește impozit pe venit?

  1. Daca ai angajati, platesti 1% impozit
  2. Daca nu ai angajati, platesti 3% impozit

Incepand cu al  doilea trimestru al acestui an, poti face sponsorizari, dar numai furnizorilor de servicii sociale acreditati, cu cel puțin un serviciu social licențiat:

art. 56 - (11) din Codul Fiscal “Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.”

Exemplu:

Daca ai avut venit 100.000 Euro, datorezi impozit de 1000 Euro, pe care ii vei plati pana in 25 iulie, pentru  trimestrul II.

Ai dreptul sa alegi ca 200 de euro  din suma pe care oricum o platesti Statului, sa fie folosita pentru a ajuta un grup vulnerabil sa beneficieze de servicii sociale.

Implica-te!  Alege sa AJUTI!

Destul dai statului 80% din impozitul tau, fara sa stii unde ajung banii tai!

Asigura-te ca macar o parte din bani ajung la oameni care au nevoie!

 

Fundatia “Pentru Voi” este un furnizor acreditat de servicii sociale, cu  9 servicii licentiate: 3 centre de zi si 6 locuinte protejate.

C.I.F. RO8577099

CONT: RO08INGB 0002 0011 3864 8910

Sponsorizarea ta ne ajuta sa sustinem servicii sociale, de care depind 200 de persoane cu dizabilitati intelectuale din Timisoara si familiile lor.

Multumim pentru ca iti pasa!